30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

Udruženje Pomozi.ba poslalo 25 kamiona sa 500 tona hrane širom BiH

U organizaciji Udruženja Pomozi.ba, u nedjelju ujutru je iz Sarajeva prema svim dijelovima Bosne i Hercegovine krenulo ukupno 25 kamiona sa 500 tona hrane.

U kamionima se nalazi gotovo 6.000 prehrambenih paketa kojima Pomozi.ba nastoji olakšati i uljepšati ramazan ljudima lošijeg materijalnog stanja.

Paketi će iz Sarajeva stići do Donjeg i Gornjeg Vakufa, Viteza, Travnika, Turbeta, Kneževa (Skender-Vakufa), Kotor-Varoši, Bugojna, Bihaća, Maglaja, Zenice, Banjaluke, Bosanskog Grahova, Livna, Zavidovića, Tuzle, Tešnja, Čelića, Visokog, Brčkog, Gruda, Sapne, Mostara, Konjica, Jablanice, a brojna partnerska udruženja i javne kuhinje podijelit će hranu socijalno ugroženim ljudima iz tih gradova i okolnih mjesta.

– Ovo je samo jedan dio pomoći koju ćemo distribuirati tokom ramazana. Pored 500 tona hrane za bh. građane, plan nam je da tokom ramazana pošaljemo i dodatnih 500 tona hrane u Gazu i Siriju – kazao je predsjednik Udruženja Elvir Karalić.

Kao i svake godine, i tokom ovog ramazana kuharice i kuhari Udruženja će pripremati i iftare za sve postače koji se hrane u restoranima dobre volje u Sarajevu, Travniku i Bihaću, te svim korisnicima projekta „Obrok za sve“, kojima inače gotova jela donose na kućnu adresu.

Svi koji žele podržati ramazansku akciju, pozivom na telefonski broj 17022 (dostupan svim bh. operaterima) mogu donirati 2 KM. Novčane donacije mogu se izvršiti putem web stranice www.pomoziba.org, PayPala i bankovnih računa Udruženja, sa naznačenom svrhom uplate „Ramazan 2024“.

Ukoliko neko želi posebno donirati iftar u svrhu donacije treba naznačiti “Iftar 2024”. Cijena iftara iznosi 10 KM, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba

Vezane vijesti

TUZLA