13.9 C
Tuzla
22.05.2024.

Večeras na sceni Pozorišta mladih Tuzle promocija knjige ”Igrograd”

Večeras s početkom u 19.00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle biće promovisana knjiga „Igrograd“ čiji su autori: Adnan Mujkić, magistar umjetnosti glumac; Amila Beširović, master dramski i audiovizuelni umjetnik u polju primijenjenog pozorišta i Kemal Fazlić, doktor medicine, dugogodišnji lideri Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle i profesori  stručno – umjetničkih predmeta Srednje “Savremeno – umjetničke škole” Tuzla.

Promocija knjige koja promoviše igru kao metodu u odgoju i obrazovanju i svim učesnicima odgojno – obrazovnog procesa nudi 326 igara u 6 ulica grada igre realizovat će se u srijedu, 15. 3. 2023. godine u 19.00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Kazan mahala 2) u okviru  „19. Dana Mladih Tuzle” manifestacije kojom se obilježava 19 – ta godišnjica Mladih Tuzle.

Pored autora, o knjizi će govoriti promotori: Mr.sc Selma Hodžić, direktorica Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla i akademski glumac Vlado Kerošević, redovni profesor u penziji.  Recenziju za knjigu napisale su: Dragana Bulić, dipl.sociolog/psiholog – World Vision u BiH i prof. dr Edina Šarić, Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet Tuzla.

Izdavač knjige je Udruženje „Mladi Tuzle“ u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle i Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla, a ista je štampana u okviru projekta „Povezivanje tačaka – unapređenje dječijih prava BiH“ kojeg realizuje World Vision BiH Fondacija u partnerstvu s Udruženjem „Naša djeca“ Sarajevo i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a kojeg finansira Evropska unija.

Vezane vijesti

TUZLA