15.5 C
Tuzla
26.05.2024.

Za 20-tak dana počinje ”Zima u Tuzli”, u Novu godinu goste uvodi grupa Bajaga i instruktori

Turistička zajednica grada Tuzla i ove godine priprema bogat program manifestacije ”Zima u Tuzli”. Tuzlake i goste će u Novu godinu uvesti grupa ”Bajaga i instruktori”, čiji je frontmen najavio da će upriličiti dobru zabavu. Organizatori vjeruju da će na Trgu slobode biti na desetine hiljada posjetilaca.

Dobro znani hitovi grupe ”Bajaga i instruktori” odjekivat će Tuzlom u novogodišnjoj noći. Frontmen grupe kaže da će ovo biti noć za pamćenje. Pripremaju širok repertoar.

”Dolazimo spremni, u top formi, baš se radujemo momci iz benda i ja da ćemo za Novu godinu biti tu sa vama u Tuzli. Na ovogodišnjoj turneji sviramo stvarno dobar izbor iz svih perioda karijere sa hitovima koje ljudi znaju”, navodi Momčilo Bajagić, frontmen grupe ”Bajaga i instruktori”.

Manifestacija ”Zima u Tuzli” počinje već 15. decembra koncertom Džejle Ramović. Program u decembarskim i januarskim danima obilovat će koncertima, a grad će krasiti novogodišnji dekor, te sada već tradicionalne kućice na Trgu slobode.

”Raduje nas da i ove godine Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzla zajedno sa brojnim partnerima i sponzorima ima priliku da ponudi atraktivan sadržaj i atraktivan program, koji će u ovih mjesec dana Zime u Tuzli, sigurna sam, ponovo Tuzlu istaći kao interesantan i atraktivan grad sa dovoljno zabavnim i privlačnim sadržajem za sve uzraste i sve generacije”, kaže Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzla.

Svi uzrasti će učestvovati u manifestaciji, navode organizatori, a na ovaj način stiže i podrška poduzetnicima, ugositeljima, hotelijerima i umjetnicima.

”Cilj organizacije ove manifestacije je prije svega da se unaprijed kvalitet života naših sugrađana i u zimskom periodu, ali isto tako i da utičemo na razvoj i pozicioniranje Tuzle kao poželjne turističke destinacije i u zimskom periodu”, istakla je Svjetlana Kakeš, savjetnica gradonačelnika Tuzle

Doček Nove godine i samu manifestaciju ”Zima u Tuzli” podržava NLB Banka i time dokazuje opredijeljenost da podržava projekte koji doprinose povećanju kvaliteta života svih građana.

”Nama je stvarno veliko zadovoljstvo i čast da smo i ove godine glavni sponzor javnog dočeka Nove godine, naravno i manifestacije Zima u Tuzli kroz razne programe. Imate zaista predivan program”, naglašava Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Programom je predviđeno da će za reprizu Nove godine goste zabavljati Tijana Dapčević. Ono što je naglašeno je da neće biti vatrometa u novogodišnjoj noći. Razlog je kažu organizatori jednostavan, zbog senzibilnosti prema djeci, ali i životinjama kod kojih takav zvuk izaziva strah.

Vezane vijesti

TUZLA