10 C
Tuzla
30.05.2024.

Zvizdić u Berlinu s predstavnicima Bundestaga i Vlade Njemačke za zapadni Balkan

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u Berlinu je održao odvojene sastanke sa predsjednikom Odbora Bundestaga za poslove Evropske unije  Antonom Hofreiterom i specijalnim predstavnikom Vlade SR Njemačke za zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao sagovornike sa euroatlantskim putem Bosne i Hercegovine i intenziviranjem procesa ispunjavanja četrnaest prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, s ciljem ubrzavanja puta ka evropskim integracijama.

Sagovornici sastanaka usaglasili su se da je, nakon dobijanja kandidatskog statusa, potrebno da Bosna i Hercegovina na daljem evropskom putu ubrzano radi na donošenju konkretnih zakonskih propisa, jačanju vladavine prava i ukupne stabilnosti države i regiona. Izrazili su i čvrst stav u vezi sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom drzave BiH.

Razgovarali su i o neophodnosti snažnijeg ekonomskog razvoja koji bi svim građanima, posebno mladim ljudima, osigurao jasnu perspektivu i prosperitet.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta.

Vezane vijesti

TUZLA