5 C
Tuzla
17.04.2024.

Pojačan promet vozila na gradskim saobraćajnicama

Pojačan je promet vozila na gradskim saobraćajnicama, kao i na prilazima gradskim centrima. Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, naročito na širem području Velike Kladuše, te na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Unu, kao i na dionici Novi Travnik-Bugojno (na području Rostova).  Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na krajnjem jugu saobraća se po pretežno suhom kolovozu, navode iz BIHAMK-a.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Buna-Masline, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju, navode iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Vezane vijesti

TUZLA